حتما زیاد شنیدهاید و (شاید) دیدهاید که اماراتیها علاقهی زیادی به برجسازی دارند. آنها رویاهای بزرگی را در سرشان میپروراندند، اما در سال ۲۰۱۰، شاهد تحقق یکی از رویاهای شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی بودیم. رویایی ۸۲۸ متری به نام «برج خلیفه دبی» که نام دبی را این بار به عنوان صاحب بلندترین سازه ساخت بشر (در دنیا)، بار دیگر در میان مردم دنیا و به خصوص جهانگردان به آوازه درآورد.
شاید تنها اماراتی که از ساخت برج خلیفه دبی ناراحت بود، برج العرب دبی، و آن هم از روی حسادت بود! چرا که تا قبل از افتتاح این برج در چهارم ژانویه ۲۰۱۰، برج العرب، نماد شهر دبی بود، اما بعد از تولد برج خلیفه، اولین نمادی که برای معرفی دبی به نمایش درمیآید، برج بلندقامت ۸۲۸ متری خلیفه بود!
شاید برایتان تعجبآور باشد که بدانید تمیز کردن شیشههای برج خلیفه دبی، چیزی حدود ۲ الی ۳ ماه (!) طول میکشد و اگر بفهمید که این کار توسط یک سیستم بالابر حرفهای انجام میشود، بیشتر تعجب خواهید کرد!
یکی از ویژگیهای جالب این برج، امکان نورپردازی آن است، به نحوی که در برخی مناسبتها، این برج (با استفاده از سیستمهای روشنی مخصوص خودش) به رنگ پرچم امارات درمیآید و حتی نام برخی از بزرگترین مشاهیر امارات نیز بر روی سطح خارجی این برج به نمایش درمیآید.
امکانات برج خلیفه دبی
در این قسمت به معرفی برخی از تجهیزات و امکانات برج خلیفه دبی میپردازیم:
- فوّارهی خارقالعاده در محوطهی بیرونی برج، که توانایی پرتاب آب را تا ارتفاع ۱۵۰ متر نیز دارد.
- هوای شرجی دبی، بسیار آزاردهنده است. برج خلیفه با داشتن سیستمی منحصر به فرد و پیشرفته، چند ده میلیون گالون آب را از تصفیه هوای دبی از بخار، میگیرد.
- برج خلیفه دارای یک هتل ۱۶۰ اتاقه است. اگر از طرفداران برند Giorgio Armani هستید، خبر خوبی که برایتان داریم این است که بخشی از طراحی اتاقهای این هتل، توسط این طراح بزرگ انجام شدهاست و اتفاقا نام هتل نیز، Giorgio Armanii میباشد.
- برج خلیفه یک کتابخانه دارد.
- برج خلیفه ۴ استخر دارد.
- آسانسور مخصوص برای شرایط اضطراری دارد.
- یک بالکن بسیار بزرگ دارد.
- بلندترین آسانسور باربری دنیا را دارد.
- و دهها امکانات و ویژگیهای دیگر که میتوانید در وبسایت رسمی Burj Khalifa با آنها آشنا شوید.
درباره ساخت برج خلیفه دبی
دو شرکت با نامهای آدریان اسمیت و SOM، این برج بزرگ را با ۱۲۰۰ کارگر (در زمان اوج کار)، ۱۱۰ هزار تن بتن و ۲۶ هزار پنل شیشهای (برای نمای بیرونی برج) ساختهاند. در ابتدا قرار بود نام این برج، برج دبی باشد، اما به افتخار شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، این نوزاد قدبلند، «برج خلیفه دبی»، «برج خلیفه» یا «Burj Khalifa» نامیده شد؛ و از آن زمان، این برج تبدیل شد به یکی از اصلیترین جاذبههای گردشگری دبی و همه ساله میلیونها نفر را برای بازدید از این شاهکار معماری، به دبی کشاند.
سفر به دبی، شهر شگفتیها